Română (România)English (United Kingdom)Serbian

EMail Print

Events

Event 

Title:
Expozitie foto Paul Salzberger "Moara de Imagini"
When:
15.05.2020 - 31.07.2020 10.00 h
Where:
Muzeul de Artă - Timișoara
Category:
Muzeul de Artă Timişoara

Description

ARTA ÎN ERA DIGITALIZĂRII

Cuvânt înainte la expoziția unui designer-producător
Ceea ce simțim, vedem, auzim poate fi reprodus riguros și exact cu ajutorul computerului. Ceea ce gândim și facem este stimulat de informația pe care o culegem zilnic prin intermediul fascinantului aparat. Înnoirile produse de teribila mașină numită computer nu lasă indiferentă lumea artei. Pentru un designer, pasiunea de a lucra la computer este însoțită de aspirația inovării permanente, de imaginarea limbajelor alternative, de tentația vizualizării nevăzutului.

Format la Academia Națională de Arte din București, Paul Salzberger este un strălucit scenograf de teatru care a produs decorurile pentru zeci de spectacole din România și din Israel. Timp de câteva decenii a lucrat ca designer producător de filme, teatru și evenimente de referință pentru canalul 1 al televiziunii israeliene. Arta digitală pe care o crează acum sugerează spectacolul lumii în care suntem cu toții implicați. Salzberger trăiește, gândește și proiectează o cultură a imaginii, una exersată îndelung în amintitele ipostaze. Artistul e provocator, memorabil, întotdeauna invitând la reflecție. După decenii de activitate intensă și după recunoașterea primită din partea publicului și a specialiștilor, curiozitatea lui continuă să fie una vie. Salzberger transpune în imagini nenumăratele ipostaze în care se regăsește societatea: dincolo de timp și de loc, arta sa digitală acordă interes major omului, lucrurilor care îl înconjoară, ideilor, obsesiilor și măștilor sale.          

De ce deschide Muzeul de Artă Timișoara o expoziție personală Paul Salzberger?
În primul rând e vorba de o artă importantă prin ea însăși. În al doilea rând, expoziția este a unui artist valoros, recunoscut în cercurile profesioniste internaționale. În al treilea rând, este o ocazie de a atrage publicul spre arta digitală, descoperindu-i multiplele valențe, dar mai cu seamă limbajele ei sociale și politice. Nu în ultimul rând, Paul Salzberger este timișorean și cele dintâi imagini și lecții i-au fost cultivate de părinții și congenerii părinților săi care au populat Timișoara de altădată și care, prin artele vizuală și muzicală, aspiraseră la normalitate. Acestea și multe altele m-au îndemnat să cred că piesele și filmele artistului vor stârni curiozitatea vizitatorilor, vor fi admirate și comentate cu gândul la cultura și imaginile trecutului și viitorului.

Victor NEUMANN
Director al Muzeului de Artă Timișoara

muzeu arta mai 2020

 

Venue

Map
Loc de desfășurare:
Muzeul de Artă   -   Website
Street:
Piața Unirii
ZIP:
3000085
City:
Timișoara
State:
Timiș
Country:
Country: ro

Search the site

logo-engleza-1

Events

<<  August 2020  >>
 Mon  Tue  Wed  Thu  Fri  Sat  Sun 
       1  2
  3  4  5  6  7  8  9
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      

Fotografii din Timișoara

Fotografii din Banat

Exchange rate

 

european-cities-marketing-logo

For information about the other programmes financed by the European Union in Romania, as well as for detailed information regarding the membership of Romania in the European Union, please visit the website of the Representation of the European Commission in Romania.
The accuracy and the coherence of this website is the sole responsibility of the Municipality of Timisoara and can in no way be taken to reflect the views of the European Union.
ukash
elektronik sigara
elektronik sigara e sigara
elips c elektronik sigara
oyunlar oyna