Română (România)English (United Kingdom)Serbian

EMail Print

Events

Event 

Title:
Expoziţie "Desenul este o vrăjitorie sau invers" -Ana Adam
When:
29.05.2020 - 05.10.2020 17.00 h
Where:
Galeria Jecza - Timişoara
Category:
Galeria Jecza

Description

jecza gallery - ana adam - poster 2020Desenul este o vrăjitorie sau invers este prima expoziție solo a Anei Adam la galeria Jecza din Timișoara.
O personalitate de excepție, artista trăiește și lucrează de mult timp în acest oraș.
Ieșită în evidență la ediția 2017 a Bienalei Art Encounters "Viața – mod de întrebuințare", ea a urmat de atunci o carieră ascendentă, care confirmă înaltele calități vizuale și conceptuale ale creațiilor ei.

Ana Adam desenează cum respiră pentru a se împăca cu ea însăși și cu lumea din jur. Fluiditatea și tensiunea liniilor din desenele Anei servesc la sublimarea năzuințelor ei, de obicei restrânse de viața socială iar impactul acestor desene dezvăluie o feminitate polivalentă și magică. Artista surprinde emoția sub pulsiunile ei vitale care transpar prin liniile și laviurile de culoare ale desenelor.

Inteligența ei situează masculinitatea dincolo de antagonismul mitologic dintre cele două sexe și duce la o rescriere a creației - bărbați care dau naștere, femei care își exprimă dorințele printr-o multitudine de organe și multiplicare a sânilor, natura își ia înapoi drepturile, umanul se află într-o constantă metamorfoză cosmologică.

Prezenta expoziție include pe lângă desene în cerneală și desene cusute: o variație de ciuperci de tip magic și vindecător ale căror propensiuni somatice, senzoriale și emoționale sunt rezultatul împletirii informale ale firelor de ațe cusute și descusute ca un ecou al energiei ciupercilor.

Curatorul expoziţiei - Ami Barak

Vizitarea expoziţiei se face în baza unei programări prealabile.

Mai multe detalii pe: www.jeczagallery.com

 

Venue

Map
Loc de desfășurare:
Galeria Jecza
Street:
Calea Martirilor 51/52-53
ZIP:
300569
City:
Timişoara
State:
Timiş
Country:
Country: ro

Search the site

logo-engleza-1

Events

<<  December 2020  >>
 Mon  Tue  Wed  Thu  Fri  Sat  Sun 
 
   

Fotografii din Timișoara

Fotografii din Banat

Exchange rate

 

european-cities-marketing-logo

For information about the other programmes financed by the European Union in Romania, as well as for detailed information regarding the membership of Romania in the European Union, please visit the website of the Representation of the European Commission in Romania.
The accuracy and the coherence of this website is the sole responsibility of the Municipality of Timisoara and can in no way be taken to reflect the views of the European Union.
ukash
elektronik sigara
elektronik sigara e sigara
elips c elektronik sigara
oyunlar oyna