Română (România)English (United Kingdom)Serbian

EMail Print

Events

Event 

Title:
BOREALIS-Spectacol de lumina si culoare
When:
01.10.2020 - 03.10.2020 20.00 h
Where:
Timisoara - Timisoara
Category:
Timişoara

Description

Timisorenii vor avea parte de trei seri cu spectacole de lumina, prin intermediul careia vor fi recreate aurorele polare.

Spectacolele vor avea loc în Piata Unirii din Timisoara, iar publicul poate participa fara a fi limitat la o zona specifica.

Spectacolele vor fi realizate de hotspot-ul cultural Bega, în colaborare cu artistul elveţian Dan Archer. Bega a creat în trecut spectacolele Lumen, in 2018, The Lightning Project si Happy Wall in 2019, iar acum vine cu o noua provocare.

In proiectul din acest an, denumit Borealis, pe cerul Timisoarei urmeaza sa fie recreate Aurora Boreala si Aurora Australa. O instalatie creata cu ajutorul laserelor, proiectoarelor, masinilor de fum si a unui sistem de sonorizare ambientala va schimba cerul deasupra orasului in perioada 1-3 Octombrie 2020 si va acoperi o parte a zonei centrale.

In toate lucrarile sale, designerul proiectului BOREALIS, Dan Acher utilizeaza orasul ca pe un loc de joaca pentru a crea sentimentul de apartenenta si comunitate, fiind aliniat la aceleasi valori care au dus la crearea programului BEGA! in acelasi spirit Consulatul Onorific al Republicii Italiene la Timisoara este alaturi de programul BEGA! oferind suport in toate cele trei zile de eveniment. Aurorele Polare au creat fascinatie mereu, iar recrearea acestora deasupra unui mediu urban precum Timisoara, la mii de kilometri departare de locul lor de origine transmite insasi esenta statiei a carui program principal este BEGA!, “Lumina peste granite” transmit organizatorii.

BEGA! este un program principal al statiei “Light Over Borders” (Lumina peste granite) creat de PLAI impreuna cu comunitatea creativa a orasului pentru Timisoara Capitala Europeana a Culturii, cu scopul de a activa malurile raului Bega si de a implica locuitorii orasului in activitati artistice coordonate de organizatii locale si parteneri cu expertiza internationala.

Spectacolele vor fi organizate in serile de joi, vineri si sambata, cu incepere de la orele 20.00

Alte detalii pe: http://www.plai.ro/bega/

 

Venue

Loc de desfășurare:
Timisoara
Street:
diverse locatii
ZIP:
6
City:
Timisoara
State:
RO

Search the site

logo-engleza-1

Events

<<  December 2020  >>
 Mon  Tue  Wed  Thu  Fri  Sat  Sun 
 
   

Fotografii din Timișoara

Fotografii din Banat

Exchange rate

 

european-cities-marketing-logo

For information about the other programmes financed by the European Union in Romania, as well as for detailed information regarding the membership of Romania in the European Union, please visit the website of the Representation of the European Commission in Romania.
The accuracy and the coherence of this website is the sole responsibility of the Municipality of Timisoara and can in no way be taken to reflect the views of the European Union.
ukash
elektronik sigara
elektronik sigara e sigara
elips c elektronik sigara
oyunlar oyna