Română (România)English (United Kingdom)Serbian

EMail Imprimare

Evenimente curente

Eveniment 

Titlu:
Expoziţie "Desenul este o vrăjitorie sau invers" -Ana Adam
Cand:
29.05.2020 - 05.10.2020 17.00 h
Unde:
Galeria Jecza - Timişoara
Categorie:
Galeria Jecza

Descriere

jecza gallery - ana adam - poster 2020Desenul este o vrăjitorie sau invers este prima expoziție solo a Anei Adam la galeria Jecza din Timișoara.
O personalitate de excepție, artista trăiește și lucrează de mult timp în acest oraș.
Ieșită în evidență la ediția 2017 a Bienalei Art Encounters "Viața – mod de întrebuințare", ea a urmat de atunci o carieră ascendentă, care confirmă înaltele calități vizuale și conceptuale ale creațiilor ei.

Ana Adam desenează cum respiră pentru a se împăca cu ea însăși și cu lumea din jur. Fluiditatea și tensiunea liniilor din desenele Anei servesc la sublimarea năzuințelor ei, de obicei restrânse de viața socială iar impactul acestor desene dezvăluie o feminitate polivalentă și magică. Artista surprinde emoția sub pulsiunile ei vitale care transpar prin liniile și laviurile de culoare ale desenelor.

Inteligența ei situează masculinitatea dincolo de antagonismul mitologic dintre cele două sexe și duce la o rescriere a creației - bărbați care dau naștere, femei care își exprimă dorințele printr-o multitudine de organe și multiplicare a sânilor, natura își ia înapoi drepturile, umanul se află într-o constantă metamorfoză cosmologică.

Prezenta expoziție include pe lângă desene în cerneală și desene cusute: o variație de ciuperci de tip magic și vindecător ale căror propensiuni somatice, senzoriale și emoționale sunt rezultatul împletirii informale ale firelor de ațe cusute și descusute ca un ecou al energiei ciupercilor.

Curatorul expoziţiei - Ami Barak

Vizitarea expoziţiei se face în baza unei programări prealabile.

Mai multe detalii pe: www.jeczagallery.com

 

Locatie

Harta
Loc de desfășurare:
Galeria Jecza
Strada:
Calea Martirilor 51/52-53
Cod Postal:
300569
Oras:
Timişoara
Judet:
Timiş
Tara:
Tara: ro

Cauta in site


tm 2021-2023-sm

Evenimente în Timișoara

<<  Ianuarie 2021  >>
 Lu  Ma  Mi  Jo  Vi  Sâ  Du 
    

Fotografii din Timișoara

Fotografii din Banat

Curs valutar

 

european-cities-marketing-logo

Pentru  informaţii despre  celelalte  programe finanţate  de  Uniunea  Europeană în România,  ca şi  pentru informaţii detaliate privind statutul de membru al României în  Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi adresa web a Reprezentanţei Comisiei Europene în România.

Acest site web nu reprezintă în mod necesar poziţia oficială a Comisiei Europene. Răspunderea privind corectitudinea  şi coerenţa informaţiilor prezentate revine iniţiatorilor site-ului web.
ukash
elektronik sigara
elektronik sigara e sigara
elips c elektronik sigara
oyunlar oyna