Română (România)English (United Kingdom)Serbian

EMail Imprimare

Evenimente curente

Eveniment 

Titlu:
Expoziţie foto - Orasul nevazut
Cand:
01.07.2017 - 31.07.2017 10.00 h
Unde:
Centrul de Informare Turistică Timişoara - Timişoara
Categorie:
Timişoara

Descriere

ORAȘUL NEVĂZUT

De mai mulți ani, Daliana fotografiază Timișoara și descoperă cu uimire că este un subiect nesfârșit. Trecem zi de zi pe lângă niște comori și nu le vedem. Dar ea le vede, în orașul prin care mergem  prea grăbiți și cu privirea în jos și vrea să ni le arate și nouă. Prin fotografii, priveste Timișoara cu atenție plină de dragoste, uneori cu durere, alteori cu curiozitate, cu spirit de explorator, cu uimire sau cu bucurie. Fotografia este doar un mijloc de contemplare, de descoperire, de împărtășire.

Daliana are o înclinație spre detalii de arhitectură și spre abstract, fotografiile ei descoperind o Timișoară plină de poezie și mister, trezindu-ți dorința de a bate la pas orașul și a vedea și tu ce vede ea. Dar nu este doar atât. Nu poate să nu observe, pe lângă frumusețe, și degradarea clădirilor, rănile lor. In același timp ne ridică  un semn de întrebare referitor la ce am primit de la generațiile precedente și ce vom lăsa noi în urmă.

Aparent este o serie de fotografii cu detalii de arhitectura, de fapt este despre oamenii nevazuti care le-au imaginat si mestesugit cu rabdare si daruire; si nu in ultimul rand despre cei care in prezent se bucura de ele, le pretuiesc si le ingrijesc; mai mult sau mai putin.

Ocrotirea monumentelor vechi este, întâi de toate, o mentalitate.                       Francoise Choay - Alegoria patrimoniului  

 

About architecture with DANIEL LIBESKIND

I think it communicates the richness of culture. Despite the fact that it has a lot to do with technology and with engineering, it is a central cultural field. When you do a building you are also communicating a story, you are telling something, and I often say even the most banal building tells you something – it tells you that there is nothing to tell you! But architecture is an art of communication and it is an art of culture and it is an art of the intellect, it is poetry, it is music.

Expoziţie de fotografie la  Centrul de informare turistica  

ORAŞUL NEVĂZUT

dezvăluit de fotografa Daliana Iacobescu
www.facebook.com/daliana.iacobescu

Locatie

Harta
Loc de desfășurare:
Centrul de Informare Turistică Timişoara
Strada:
Alba Iulia nr. 2
Cod Postal:
300077
Oras:
Timişoara
Judet:
Timiş
Tara:
Tara: ro

Cauta in site

logo-romana-1

Evenimente în Timișoara

<<  Iunie 2018  >>
 Lu  Ma  Mi  Jo  Vi  Sâ  Du 
    
 

Fotografii din Timișoara

Fotografii din Banat

Vremea

Mostly cloudy

21°C

Timișoara

Mostly cloudy

Curs valutar

 

european-cities-marketing-logo

Pentru  informaţii despre  celelalte  programe finanţate  de  Uniunea  Europeană în România,  ca şi  pentru informaţii detaliate privind statutul de membru al României în  Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi adresa web a Reprezentanţei Comisiei Europene în România.

Acest site web nu reprezintă în mod necesar poziţia oficială a Comisiei Europene. Răspunderea privind corectitudinea  şi coerenţa informaţiilor prezentate revine iniţiatorilor site-ului web.
ukash
elektronik sigara
elektronik sigara e sigara
elips c elektronik sigara
oyunlar oyna