Română (România)English (United Kingdom)Serbian

EMail Imprimare

Evenimente curente

Eveniment 

Titlu:
Iata vin colindători- Festival online de colinde şi obiceiuri de Crăciun
Cand:
25.11.2020 - 23.12.2020 10.00 h
Unde:
Timisoara - Timisoara
Categorie:
Primăria Municipiului Timișoara

Descriere

iata vin colindatori 2020

Deoarece în acest an, datorita situaţei impuse de Coronavirus, nu se organizează tradiţionalul Târg de Crăciun, din Piaţa Victoriei, a fost creat grupul ,,Serbările Crăciunului” pe pagina de facebook – Evenimente Primaria Timisoara. Dragi artiști și urmăritori ai postărilor paginii de facebook, avem plăcerea de a vă invita să vă alăturați proiectului ,,Iată vin colindători” găzduit de acest grup.

Vă invităm să participați cu mic și mare la acest proiect online- un festival de colinde și obiceiuri de Crăciun, pentru a evidenția păstrarea obiceiurilor specifice Crăciunului de către românii din diverse zone etnofolclorice, cât și în rândul comunităților etnice. Prin aceasta dorim să încurajăm  şi  formele diversificate de expresie artistică.

Pot participa:
1. Coruri şi grupuri corale având repertoriul alcătuit din prelucrări ale colindelor religioase şi laice
2. Grupuri de urători cu piese tradiţionale, specific locale (colinde, jocuri cu măşti, teatru popular, stea, pluguşor, sorcovă etc.);
3. Formaţii care prezintă prelucrări scenice ale folclorului local tradiţional (scenarii, colaje);
4. Artiști, în mod individual.

Repertoriul va cuprinde colinde, cântări psaltice, cântece de stea, datini şi obiceiuri de Crăciun şi Anul Nou, inclusiv cele specifice minorităților etnice, având o durata de maxim 3 minute(când interpretarea este individuală sau aparține unor gruri de maxim 3 colindători), respectiv 6 minute pentru grupurile corale, coruri, alte formații și ansambluri.

Toti vom fi câştigători!
Vă aşteptăm cu drag, cu postări în grup şi cu urmăritori ai paginii de facebook, cât mai numeroşi!

Locatie

Loc de desfășurare:
Timisoara
Strada:
diverse locatii
Cod Postal:
6
Oras:
Timisoara
Judet:
RO

Cauta in site


tm 2021-2023-sm

Evenimente în Timișoara

<<  Ianuarie 2021  >>
 Lu  Ma  Mi  Jo  Vi  Sâ  Du 
    

Fotografii din Timișoara

Fotografii din Banat

Curs valutar

 

european-cities-marketing-logo

Pentru  informaţii despre  celelalte  programe finanţate  de  Uniunea  Europeană în România,  ca şi  pentru informaţii detaliate privind statutul de membru al României în  Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi adresa web a Reprezentanţei Comisiei Europene în România.

Acest site web nu reprezintă în mod necesar poziţia oficială a Comisiei Europene. Răspunderea privind corectitudinea  şi coerenţa informaţiilor prezentate revine iniţiatorilor site-ului web.
ukash
elektronik sigara
elektronik sigara e sigara
elips c elektronik sigara
oyunlar oyna