Română (România)English (United Kingdom)Serbian

Casa de Raport a Municipiului din Cartierul Iosefin

Edificiul, având câte o faţadă către două dintre cele mai importante bulevarde ale Iosefinului şi o a treia faţadă către piaţă, este unul dintre cele mai impunătoare exemple de arhitectură istoricistă eclectică cu elemente de limbaj plastic neobaroc ale Timişoarei.

Situată peBd. Regele Carol I nr. 1 şi pe  Bd. 16 Decembrie 1989 nr. 18, a avut decizia de cumpărare a terenului din decembrie 1895, şi autorizaţia de construire a magazinelor de la parter din 29.07.1897.

Municipiul Timişoara a construit acest complex, care a conţinut de la început un restaurant devenit vestit ( numit multa vreme „Sinaia”) şi o cafenea, pentru ca din chiriile ridicate să asigure fondul de pensii al Municipiului.

A fost prima construcţie realizată în această zonă, după ce în anul 1868 Esplanada, terenul pe care era interzis a se construi, a fost redusă de la 948 m la 569 m, ceea ce a permis cartierelor să se extindă către cetate. 

Cauta in site


tm 2021-2023-sm

Evenimente în Timișoara

<<  Iunie 2021  >>
 Lu  Ma  Mi  Jo  Vi  Sâ  Du 
 
    

Fotografii din Timișoara

Fotografii din Banat

Curs valutar

 

european-cities-marketing-logo

Pentru  informaţii despre  celelalte  programe finanţate  de  Uniunea  Europeană în România,  ca şi  pentru informaţii detaliate privind statutul de membru al României în  Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi adresa web a Reprezentanţei Comisiei Europene în România.

Acest site web nu reprezintă în mod necesar poziţia oficială a Comisiei Europene. Răspunderea privind corectitudinea  şi coerenţa informaţiilor prezentate revine iniţiatorilor site-ului web.
ukash
elektronik sigara
elektronik sigara e sigara
elips c elektronik sigara
oyunlar oyna