Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii

Timișoara este un oraș modern și un important centru economic, cultural și universitar din vestul României, care privește cu mândrie la secolele care i-au marcat transformarea, dezvoltarea și progresul, dar  și cu încredere spre viitor. Vocația care a caracterizat Orașul de pe Bega a fost creativitatea și dorința de a trăi pașnic, liber și în egalitate, alături de toate minoritățile stabilite aici.

Orașul este cunoscut și pentru mulțimea premierelor naționale și internaționale înregistrate aici, precum și datorită personalităților născute sau formate în Timișoara.

Cunoscută de-a lungul vremurilor ca Mica Vienă, Orașul florilor și al parcurilor, Orașul de pe Bega, Capitala Banatului, Orașul rock-ului românesc, Capitala toleranței, Primul oraș liber de comunism din România și Capitală Europeană a Culturii 2023, Timișoara este astăzi un oraș modern, cosmopolit, șarmant, caracterizat prin mulțimea clădirilor de patrimoniu în stil baroc și Seccesion (Art Nouveau), prin farmecul și mentalitatea locuitorilor săi și printr-o cultură înfloritoare.

Orașul are o economie prosperă, un centru universitar de elită, dar și un sector creativ vibrant. Printre multe altele, Timișoara prezintă oaspeților săi numeroase clădiri cu arhitectură spectaculoasă, piețe publice frumos amenajate, curți cu aer boem și parcuri ce invită la relaxare. Capitală Europeană a Culturii în anul 2023, Timișoara transformă multe spații publice în adevărate scene culturale conectate la nivel mondial, care merită să fie descoperite. 

Citiți mai multe despre acest subiect pe pagina Asociației TM2023  și pe centruldeproiecte.ro

Image00016

Este utilă această pagină?