Transportul public în Timișoara

Transportul public urban de călători din Timișoara este asigurat de către Societatea Transport Public Timişoara (STPT)  (click pentru detalii STPT) 

Transportul public din Timișoara cuprinde:
- linii de autobuz,
- linii de autobuz tip Expres (pentru distante urbane mai mari și cu opriri mai puține față de autobuze),
- linii de troleibuz
- linii de tramvai,
- linii de vaporetto și
- linii de transport (autobuz/troleibuz) metropolitan (ce asigură legătura Timişoarei cu localități din zona metropolitană) 

Preţul unei călătorii cu tramvaiul, autobuzul, troleibuzul și autobuzul Expres în Timișoara este de 4 lei și se poate plăti cu:
 
-  bilet 1 călătorie achiziționat la chioșcurile STPT, cu validare după urcarea în autobuz/tramvai/troleibuz
  -  cardul STPT, un card prepaid personalizat,  achiziționat la chioșcurile STPT, cu validare după urcarea în autobuz/tramvai/troleibuz
  -  SMS la nr. 7442 cu mesajul Bxx unde xx e numărul liniei de călătorie
  -  prin aplicaţiile 24pay, mobilPay
  -  cu cardul bancar contactless, la POS-urile din mijloacele de transport

Dacă pentru călătoria dvs. e necesar să schimbați mijlocul de transport, puteți să faceți acest lucru fără a plăti o nouă călătorie, cu condiția ca durata călătoriei dvs. să nu depășească în total 60 de minute din momentul validării.

Pentru călătoria cu mai multe mijloace de transport în cursul unei zile se poate utiliza legitimaţia pentru o zi - cost 15 lei (valabilă pentru toate mijloacele de transport, inclusiv cursele expres si unele curse metropolitane. Această legitimație se achiziționează de asemenea la chioșcurile STPT.
Pentru plata prin SMS pentru legitimația pentru o zi se scrie mesajul BZI.

Călătoria cu vaporașul costă 1 leu și biletul se cumpără în vaporaș.

Detalii privind traseele, orarele și alte informații utile pentru transportul public de călători în Timișoara puteți găsi pe website-ul www.stpt.ro

 

 

Este utilă această pagină?