Română (România)English (United Kingdom)Serbian

Stăvilarul Cetăţii

stavilar smallCetatea Timişoarei avea patru stăvilare, cu rol de inundare şi evacuare a apei din şanţurile de apărare, dintre zidurile cetăţii.

Stăvilarul din zona Pieţei 700 a fost descoperit în anul 2014, cu ocazia lucrărilor de modernizare a zonei. A fost construit în secolul al XVIII-lea, din cărămidă, pe o substructură masivă din lemn de stejar, avea o lăţime de 7m şi o lungime de peste 40m, pereţii corpului deversor fiind de aproximativ 1,50m înălţime.

La început stăvilarul avea rol defensiv, funcţionând doar în perioade de asediu, dar la mijlocul sec. XIX a fost adaptat şi pentru evacuarea apelor reziduale, prin folosirea rigolei de pe mijlocul şanţului de apărare.

Cauta in site


tm 2021-2023-sm

Evenimente în Timișoara

<<  Aprilie 2021  >>
 Lu  Ma  Mi  Jo  Vi  Sâ  Du 
   
  

Fotografii din Timișoara

Fotografii din Banat

Curs valutar

 

european-cities-marketing-logo

Pentru  informaţii despre  celelalte  programe finanţate  de  Uniunea  Europeană în România,  ca şi  pentru informaţii detaliate privind statutul de membru al României în  Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi adresa web a Reprezentanţei Comisiei Europene în România.

Acest site web nu reprezintă în mod necesar poziţia oficială a Comisiei Europene. Răspunderea privind corectitudinea  şi coerenţa informaţiilor prezentate revine iniţiatorilor site-ului web.
ukash
elektronik sigara
elektronik sigara e sigara
elips c elektronik sigara
oyunlar oyna