Română (România)English (United Kingdom)Serbian

EMail Imprimare

Evenimente curente

Eveniment 

Titlu:
Dumitru Prunariu - 40 de ani de la primul zbor al unui român în spaţiul cosmic
Cand:
14.05.2021 - 22.05.2021 10.00 h
Unde:
Timisoara - Timisoara
Categorie:
Timişoara

Descriere

cosmos 2021-2

Pe 14 mai 2021 se sarbatoresc 40 de ani de la primul zbor al unui roman in spatiu

Fundatia Cosmonaut Dumitru Dorin Prunariu organizeaza intre 14 – 22 mai o serie de evenimente stiintifice si culturale

Intre 14 si 22 mai, Romania celebreaza 40 de ani de la primul zbor al unui roman in spatiul cosmic, dr. ing. Dumitru Prunariu, printr-o serie de evenimente stiintifice si culturale organizate prin intermediul Fundatiei Cosmonaut Dumitru Dorin Prunariu. Evenimentele vor avea loc atat fizic, in Bucuresti, Brasov si Timisoara cat si online, pe canalele de social media ale Fundatiei si ale partenerilor.

14 Mai 1981 – un reper important al istoriei contemporane a Romaniei

La inceputul anilor ’80, Romania era pe deplin pregatita sa urmeze traditia inaintasilor si sa faca fata cu brio cerintelor explorarii spatiului cosmic. Desi o tara mica, rasariteana, educatia tehnica si dezvoltarea stiintifica erau la standarde inalte, iar colaborarile internationale au favorizat aderarea la un acord international prin care pentru prima data in istorie un roman ajungea in spatiul cosmic.

Fundatia Cosmonaut Dumitru Dorin Prunariu isi propune si depune toate eforturile sa reinvie si sa continue aceasta traditie printr-o suita de evenimente atat stiintifice cat si culturale. In cadrul acestora, personalitati internationale si astronauti din SUA, Rusia, Japonia si tari europene vor transmite mesaje aniversare, inclusiv de la bordul Statiei Spatiale Internationale. Printre invitati, pe langa cosmonautul Dumitru-Dorin Prunariu, vor fi si Ioan-Aurel Pop - Presedintele Academiei Romane si Marius-Ioan Piso - Presedintele Agentiei Spatiale Romane.

Agenda evenimentelor:

14 mai, 14:00 - Eveniment stiintific la sediul ROSA - Romanian Space Agency

14 mai, 18:30 - Difuzare emisiune aniversara la TVR1, TVR International si TVR+

15 mai, 10:00 – Inaugurarea expozitiei aniversare la Muzeul Militar National

17 mai, 11:00 – Eveniment in Aula Universitatii Transilvania din Brasov

17 mai, seara - Eveniment stiintifico-educativ organizat la Palatul Cotroceni cu participarea Presedintelui Romaniei

18 mai - Conferinta cu reprezentanti ai corpului diplomatic la sediul MAE, Sala Gafencu, si receptie pe baza de invitatii la Clubul Diplomatic, oferita de MAE cu ocazia evenimentului

19 mai, 11:00 – Eveniment in Aula Universitatii de Vest - Timisoara

22 mai, 17:00 – Eveniment cultural la Casa Artelor Dinu Lipatti

Cu ocazia aniversarii Romfilatelia a emis o emisiune filatelica speciala si Monetaria Statului a emis o medalie aniversara si insigne dedicate evenimentului.

Parteneri: Adrem, Terra Signa, Gauss, Asus, Transfond, Aqua Carpatica, Dyomedica CND.

Eveniment organizat cu sprijinul: Agentiei Spatiale Romane (ROSA), Asociatiei Victor Babes 172 din Cluj-Napoca, Asociatiei pentru Turism, Rotary Club Bucuresti, Emblematic Romania.

Partener de mobilitate: Auto Cobalcescu.

Parteneri media: TVR, AGERPRES, Adevarul, Historia, National Geographic, Stiinta si Tehnica, Spotmedia.

Despre Fundatia Cosmonaut Dumitru Dorin Prunariu

Stiinta trebuie sa fie accesibila tuturor, iar educatia intr-o maniera riguroasa dar creativa, trebuie sa fie cheia de bolta a intreprinderilor viitoare.

Fundatia Cosmonaut Dumitru Dorin Prunariu incearca sa apropie tinerii nu numai de stiintele spatiale, ci incearca sa ii apropie si sa ii ajute sa faca pasi importanti spre realizarea visurilor lor.

Inspiram generatii, le insuflam curajul de a porni catre necunoscut, dragostea pentru cunoastere si bucuria descoperirilor.

Locatie

Loc de desfășurare:
Timisoara
Strada:
diverse locatii
Cod Postal:
6
Oras:
Timisoara
Judet:
RO

Cauta in site


tm 2021-2023-sm

Evenimente în Timișoara

<<  Iunie 2021  >>
 Lu  Ma  Mi  Jo  Vi  Sâ  Du 
 
    

Fotografii din Timișoara

Fotografii din Banat

Curs valutar

 

european-cities-marketing-logo

Pentru  informaţii despre  celelalte  programe finanţate  de  Uniunea  Europeană în România,  ca şi  pentru informaţii detaliate privind statutul de membru al României în  Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi adresa web a Reprezentanţei Comisiei Europene în România.

Acest site web nu reprezintă în mod necesar poziţia oficială a Comisiei Europene. Răspunderea privind corectitudinea  şi coerenţa informaţiilor prezentate revine iniţiatorilor site-ului web.
ukash
elektronik sigara
elektronik sigara e sigara
elips c elektronik sigara
oyunlar oyna