EMail Štampa

Evenimente curente

Event 

Title:
Expoziţia "Daydreaming"
When:
16.09.2020 - 17.10.2020 18.00 h
Where:
Faber - Centru Cultural - Timisoara
Kategorija:
Timişoara

Description

epretext - daydreaming radu abraham ioana sisea crina bulprich victoira finalaArta & Design-ul românesc şi international îşi dau întâlnire la Timişoara.

Expoziţia Daydreaming se deschide în cadrul festivalului Plai, cu ocazia deschiderii noului spaţiu Faber.community.

Perioada de vizitare:
16 septembrie -17 octombrie 2020

Accesul la eveniment este gratuit şi se face numai pe bază de programare, ţinând cont de respectarea măsurilor de protecţie şi de reglementările de distanţare socială în vigoare.

Programările se fac pe www.epretext.ro

Expoziția Daydreaming s-a născut dintr-o surprinzătoare mărturisire a lui Paul Gauguin: I shut my eyes, in order to see, aducând o poveste despre libertatea de a visa.

Conștienți de tot ce am trăit în această perioadă, sub același cer - separat, dar, probabil, mereu împreună -, expoziția reprezintă invitația de a accepta frumosul din noi, purtați de curajul nebănuit de a ne lăsa în voia clipei de adormire ce ne leagănă în interiorul nostru, de a păși spre acel loc unde nu există limite, nu există imposibilul, nu există dezastre, cutremure: înăuntrul nostru.

Daydream se conturează în jurul unei piese de bază: Daybed, lucrare creată de Radu Abraham într-o serie limitată, în colaborare cu 8 artiste femei care vorbesc diferit despre visare: Ana Adam, Ioana Sisea, Jesse Kase, Ioana Stanca, Oana Nastasache, Lea Rasovsky, Pusha Petrov, Jazmin Grinbaum.

Lucrarea este un început. Ea este pragul de la care se deschid alte universuri de artist: lumea sculpturilor de bronz semnate Peter Jecza, atelierul Askia, atelierul Kenosis, Mormi, casa de ediții ArtEditions, ceramicile și tapiseria semnată Cosmin Florea, ceramicile semnate Sandra Berghianu, Victoria Finală, Tataie Studio, Studio Mud și Uau Ceramics. Permiteți-ne să vă adăpostim în frumosul creat de fiecare artist în parte.

Zborului nostru din vis i-am dat aripile potrivite: hainele, bijuteriile sau pălăriile semnate de Ami Amalia, Crina Bulprich, Smaranda Almasan, Sole by Soledad Twombly, Lucian Rusu, Angela Ciobanu, DeCorina Hats.

Vă invităm să ne asumăm frumosul din noi și să pășim cu încredere în acest vis.

Parteneri: Faber, Festivalul Plai, RDW, Carturesti

Lista de artiști (ordine alfabetică)

Radu Abraham, în colaborare cu Ana Adam, Ioana Sisea, Jesse Kase(SUA), Ioana Stanca, Oana Nastasache, Lea Rasovszky, Pusha Petrov, Jazmin Grinbaum(Brazilia)
Smaranda Almășan
Ami Amalia
Askia
MBSP Studio
Sandra Berghianu
Crina Bulprich
Mircea Cantor
Angela Ciobanu
DeCorina Hats
Cosmin Florea
Peter Jecza
Kenosis
MORMI
Patzaikin
Lucian Rusu
Saddo
Studio Mud
SOLE by Soledad Twombly
Șerban Savu
Tataie Studio
UAU
Victoria Finală
Vilegiatura

Epretext este o galerie de design contemporan, care își propune să aducă arta la întâlnire cu funcționalitatea în viața noastră de zi cu zi.

 

Venue

Map
Loc de desfășurare:
Faber - Centru Cultural
Street:
Splaiul Peneș Curcanul 4-5
ZIP:
300124
City:
Timisoara
State:
Romania
Country:
Country: ro