Română (România)English (United Kingdom)Serbian

Casa de Raport a Municipiului din Cartierul Iosefin

There are no translations available.

Edificiul, având câte o faţadă către două dintre cele mai importante bulevarde ale Iosefinului şi o a treia faţadă către piaţă, este unul dintre cele mai impunătoare exemple de arhitectură istoricistă eclectică cu elemente de limbaj plastic neobaroc ale Timişoarei.

Situată peBd. Regele Carol I nr. 1 şi pe  Bd. 16 Decembrie 1989 nr. 18, a avut decizia de cumpărare a terenului din decembrie 1895, şi autorizaţia de construire a magazinelor de la parter din 29.07.1897.

Municipiul Timişoara a construit acest complex, care a conţinut de la început un restaurant devenit vestit ( numit multa vreme „Sinaia”) şi o cafenea, pentru ca din chiriile ridicate să asigure fondul de pensii al Municipiului.

A fost prima construcţie realizată în această zonă, după ce în anul 1868 Esplanada, terenul pe care era interzis a se construi, a fost redusă de la 948 m la 569 m, ceea ce a permis cartierelor să se extindă către cetate. 

Cauta in site


tm 2021-2023-sm

Evenimente în Timișoara

<<  Septembar 2021  >>
 pon  uto  sre  čet  pet  sub  ned 
  
   

Fotografii din Timișoara

Fotografii din Banat

Curs valutar

 

european-cities-marketing-logo

Za informacije o drugim programima koje finansira Evropska Unija u Rumuniji, za detaljnije informacije o članstvu Rumunije u Evropsku Uniju, pozivamo vas da posetite sajt o Predstavništu Evropske Komisije u Rumuniji.
Ovaj sajt ne predstavlja nužno zvanični stav Evropske Komisije. Odgovornost za tačnost i konzistentnost predstavljenih informacija imaju inicijatori sajta.
ukash
elektronik sigara
elektronik sigara e sigara
elips c elektronik sigara
oyunlar oyna