Română (România)English (United Kingdom)Serbian

Biserica Catolica din Iosefin

There are no translations available.

biserica cat iosefin-smallSAU BISERICA PAROHIALĂ ROMANO-CATOLICĂ SF. MARIA DIN IOSEFIN    

Bd. Regele Carol I colţ cu Bd. General Dragalina.

Construcţia a fost începută în 1774 şi terminată în 1775.

În timpul asediului din 1849 a fost avariată, ulterior restaurată. Fleşa turnului s-a construit în 1889.

De asemenea biserica a fost restaurată în 1985.

Biserica a început a fi ridicată la un an după ce cartierul, care avea pe atunci locuitori germani, a primit denumirea de Iosefin. Ea prezintă trăsăturile caracteristice barocului matur cu unele detalii rococo. Clădirea domină construcţiile din împrejurimi atâta vreme cât Iosefinul a avut un aspect rural. Casele aveau faţada scurtă cu fronton către stradă şi faţada lungă, pe o latură a parcelei în curte, ca în satele bănăţene de câmpie. După ce Iosefinul a început să se dezvolte rapid după conectarea Timişoarei la sistemul feroviar central-european, turnul baroc al bisericii părea prea scund. De aceea în 1889 a fost construită fleşa ascuţită a turnului, care există şi astăzi, şi care dă edificiului o svelteţe neobişnuită pentru compoziţiile baroce. Vreme îndelungată ceasul din turnul acestei biserici a fost singurul ceas public din Iosefin, într-o vreme în care, oamenii simpli nu îşi puteau permite să-şi cumpere un ceas.

Cauta in site


tm 2021-2023-sm

Evenimente în Timișoara

<<  Septembar 2021  >>
 pon  uto  sre  čet  pet  sub  ned 
  
   

Fotografii din Timișoara

Fotografii din Banat

Curs valutar

 

european-cities-marketing-logo

Za informacije o drugim programima koje finansira Evropska Unija u Rumuniji, za detaljnije informacije o članstvu Rumunije u Evropsku Uniju, pozivamo vas da posetite sajt o Predstavništu Evropske Komisije u Rumuniji.
Ovaj sajt ne predstavlja nužno zvanični stav Evropske Komisije. Odgovornost za tačnost i konzistentnost predstavljenih informacija imaju inicijatori sajta.
ukash
elektronik sigara
elektronik sigara e sigara
elips c elektronik sigara
oyunlar oyna